Solutii de mediu

Solutii de mediu pentru a proteja planeta noastră

Fiecare dintre noi trebuie să învețe să respecte mediul în care trăiește pentru că doar în acest fel viitorul mediului înconjurător ne va oferi tot ceea ce avem nevoie pentru a putea trăi în cele mai sănătoase condiții.

Principalele soluții de mediu pe care echipa Expert de Mediu le recomandă a fi implementate:

Pentru a ne putea bucura de un mediu înconjurător cât mai curat și sănătos este obligatoriu ca fiecare dintre noi să respecte o serie de soluții de mediu.

Solutii de protejare a mediului

Cele mai importante soluții de mediu cât și măsuri de protejare a resurselor, care trebuie puse în aplicare de către un număr cât mai mare de persoane sunt următoarele:

Reducerea consumului de energie

Prin implementarea acestei soluții de mediu nu doar contribuim la reducerea poluării existentă în mediul înconjurător ci realizăm și economii din punct de vedere financiar. Reducând consumul de energie prin măsuri precum izolarea termică a clădirilor, utilizarea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic și utilizarea surselor regenerabile de energie, putem reduce emisiile de gaze cu efect de seră și putem proteja mediul. Energia solară sau eoliană sunt cele mai populare tipuri de energii care pot fi utilizate în locul energiei clasice.

Reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră

Despre implementarea acestei soluții de mediu se vorbește foarte mult și de o perioadă foarte lungă de timp. Utilizarea mijloacelor de transport electrice sau hibride este una dintre cele mai eficiente metode pentru reducerea emisiilor de carbon cu efect de seră. De asemenea, se poate opta și pentru utilizarea bicicletei, trotinetei electrice sau pentru mersul pe jos.

Utilizarea cât mai multor ambalaje reciclabile

Plasticul este un material care se degradează extrem de greu și care poluează foarte mult solul. Acesta este motivul principal pentru care ambalajele din plastic ar trebui să fie înlocuite de ambalaje reciclabile.

Protejarea habitatului animalelor sălbatice

Protejarea habitatului animalelor sălbatice și crearea de rezervații naturale este o altă soluție de mediu care trebuie să fie implementată pentru ca în viitor să putem trăi într-un mediu sănătos.

Agricultura durabilă

Practicile agricole durabile, precum utilizarea fertilizantilor organici și a metodelor de conservare a solului pot ajuta la îmbunătățirea calității solului și la protejarea mediului

Și în ceea ce privește apele trebuie întreprinse o serie de măsuri de mediu. Utilizarea fertilizanților și pesticidelor care sunt cât mai prietenoase cu mediul înconjurător și utilizarea acestora într-un mod cât mai responsabil posibil este una dintre măsurile de mediu care trebuie să fie întreprinsă atunci când vine vorba despre protejarea apelor.

Asigurarea trasabilitatii corecte pentru deseurile produse cat si asimilarea unei trasabilitati extinse a deșeurilor, colectarea selectivă corectă, implementarea unor servicii de colectare selectivă a deseurilor, servicii de reciclare deșeuri cât și de consultanțî de mediu pentru gestiunea deșeurilor;

Solutii de mediu

Soluțiile de mediu sunt soluții care au fost gândite pentru a oferi sănătate mediului înconjurător, aspect extrem de important pentru a putea trăi într-o societate cât mai performantă din toate punctele de vedere. De asemenea, ne oferă posibilitatea de a economisi resurse foarte importante atât pentru noi cât și pentru mediul în care trăim. Reducerea cheltuielilor este un exemplu foarte elocvent atunci când vine vorba despre economiile pe care le facem prin intermediul soluțiilor de mediu pe care le avem la îndemână.

La nivelul proiectelor mari dezvoltate de către diverse companii, implementarea de soluții de mediu, poate fi cheia pentru un consum redus de energie, pentru recuperarea și diminuarea volumelor de deșeuri produse în urma activității, pentru asimilarea unor fluxuri integrate de colectare selectiva a deseurilor cât și pentru asigurarea unei performanțe de mediu cât mai sustenabile.

În contextul dat, soluțiile de mediu pot fi: intervenție în vederea optimizării consumurilor de energie, dezvoltarea de proiecte energetice regenerabile, consultanță de mediu pentru autorizarea parcurilor fotovoltaice, implementarea de sisteme de economisire a apei, reciclarea apelor menajere, recuperarea apelor pluviale și reutilizarea apelor pluviale.